Over Ons

De collectie van onsoudleiden.nl is afkomstig uit het rijke archief van de bekende Leidse fotograaf Nico van der Horst. De liefde voor Leiden kwam tot uitdrukking in de jaren ’50, ’60 en ’70 waar mooie beelden van de stad met veel detail voor sfeer, mensen en de beleving op dat moment werden vastgelegd. Met veel plezier verzamelde hij zijn mooiste foto’s en bundelde deze in een jaarlijks terugkerende kalender. Dit tot groot genoegen van velen.

Na een lange pauze komen de mooie foto’s weer tevoorschijn. Nog mooier, intenser maar blijvend authentiek. Vanaf nu niet meer als kalender maar als een prachtig sieraad aan de muur van uw woonkamer of kantoor. Kies uw favoriete foto en selecteer het gewenste formaat. De beschikbare materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit en voor een ieder wat wils zoals: canvas, geborsteld aluminium of zelfs hout. Kortom, uw keuze is geheel naar eigen wens samen te stellen. Laat zien dat u van Leiden houdt, ons oud Leiden!

Onsoudleiden.nl is een initiatief van kleinzoon André Kapaan. “Na het overlijden van opa is mijn oom Nico van der Horst nog een aantal jaren doorgegaan met het uitbrengen van de kalender. Al die jaren bemerkte ik het plezier van de mensen als ze even terug konden in de nostalgie van toen. Bescheiden maar trots vertelde ik dat het mijn opa was die verantwoordelijk was voor de mooie foto’s…. Met de komst van het digitale tijdperk ontstond de mogelijkheid om de oude negatieven de aandacht te geven die het verdienden. Na uren digitaliseren, herstellen en beoordelen kwam langzaam onsoudleiden.nl tot stand. Een webwinkel waar men terugkeert in de tijd en u de gelegenheid krijgt om een uniek beeld van oud Leiden als sieraad aan de muur te hangen. In verschillende formaten, materialen en op speciaal verzoek ook in eigen kleurstelling

Bekijk de kleurstellingen

Onsoudleiden.nl, fotografie vanuit een vorig perspectief….

nicovanderhorst-713x1024